Annoncebureau ansætter tv-fænomen som Happiness Manager

Søndag 1. april 2018Af NICHEHUSET

Michael Monetz bliver ansvarlig for NICHEHUSETs arbejdsglæde og kundeoplevelse.


Michael Monetz, Happiness Manager i NICHEHUSETNår NICHEHUSETs 15 medarbejdere tirsdag møder på arbejde efter påsken, venter der et kendt ansigt på kontoret i Bredgade.

NICHEHUSET - som er annoncebureau for Altinget, Mandag Morgen og Økonomisk Ugebrev - har nemlig ansat tv-fænomenet, operasanger Michael Monetz som Happiness Manager.

Dette sker som led i annoncebureauets vækstplan:

“NICHEHUSET har en erklæret strategi om at blive Danmarks bedste mediesalgsarbejdsplads - og vi er godt på vej. Det eneste vi mangler er arbejdsglæde, og ny forskning peger i retning af, at glæde er vigtigt for for at kunne tiltrække og fastholde de dygtigste salgsprofiler. Derfor denne investering," siger Oskar Herrik Nielsen, direktør i NICHEHUSET.

Michael Monetz (tidl. Bjørnson) indtog sin plads danskernes hjerter i DR-programmet Talent 2008, hvor han med sin hustru Maria Bjørnson (nu Donna) imponerede dommerne med Joe Jockers udødelige klassiker 'Up Where We Belong'. Sideløbende med sangkarrieren, driver tv-parret rengøringsvirksomhed; men Michael Monetz oplyser, at jobbet i NICHEHUSET nu vil optage hans fulde tid.

"Jobbet er perfekt - i min nye metier kan jeg kombinere mit underholdningsgen med min sans for forretning. Jeg smider kosten efter min rengøringsvagt i aften - og så til arbejdet!" siger en stolt Monetz.

Den nye stilling oprettes efter inspiration fra den digitale salgsvirksomhed Ageras, som efter ansættelsen af deres CHO (Chief Happiness Officer) løftede deres omsætning med mere end 50 % på blot ét år.

Også NICHEHUSETs kunder vil få gavn af nyansættelsen. Happiness Manager Michael Monetz vil nemlig optræde med et stykke fra Højskolesangbogen inden hvert af NICHEHUSETs kundemøder, som en integreret del af kundeoplevelsen.


Fakta om Happiness Manager
En Happiness Manager er ansat i en virksomhed til at sprede glæde. Målet er at skabe positiv stemning og glade medarbejdere og på den måde skabe højere produktivitet og motivation.

En Happiness Managers opgaver kan være at sørge for fødselsdagskagen, fredagsøllen, sommerfesten, god modtagelse af nye medarbejdere og at fejre, når virksomheden når nye mål.

En Happiness Manager virker bedst i salgsorganisationer.

I flere firmaer har man udnævnt en hund som Happiness Manager.

Hos den danske virksomhed Ageras har Happiness Manageren en DJ-pult i stedet for et skrivebord.

Ved det amerikanske flyselskab Southwest Airlines ansætter de ud fra, hvor glade folk er - kvalifikationer kommer i anden række.

Kilde: Kristelig Fagbevægelse