MENNESKER

Politikerne sætter dagsordenen for hvad danskerne taler om

De sociale medier kan være et utrolig stærkt værktøj for politiske meningsdannere, men det kræver at du ved, hvornår du skal bruge hvilke værktøjer. Læs her mere om, hvordan Benjamin Rud Elberth tænker de sociale medier ind i valgkampen.


Benjamin Rud Elberth

Administrerende direktør, Elberth Kommunikation

Benjamin er kommunikationsrådgiver og indehaver af Elberth Kommunikation. Han er specialist i digital kommunikation og i at flytte magt digitalt. Han rådgiver om, hvordan man skaber effekt med sociale og digitale platforme og udformer og styrer digitale strategier for politisk funderede organisationer og sportsbrands.


Hvilken medietendens får særlig meget impact ved årets Folketingsvalg?
At partierne har deres egne medier og kanaler, der til enhver tid med den rette teknik kan nå vælgerne langt mere præcist end pressen kan. Vi vil se, at journalisterne mener, at det er klassiske medier, der sætter dagsorden, mens partierne og politikerne sætter dagsorden for, hvad danskerne taler om.

Hvilke partier/kandidater gør det særligt godt på SoMe?
Jeg rådgiver jo Konservative - Og der er Rasmus Jarlov og Mai Mercado blandt de allerbedste - Men jeg har et blødt punkt for Joachim B. Olsen, der over hele linjen er den politiker, jeg ville betegne som bedst all round. Blandt partierne har Socialdemokraterne efterhånden med Sass som mediestrategen igennem mange år fået så mange egne kanaler, at Sass roligt kan sige nej til pressen. Det gør dem fantastisk stærke, selvom de mangler meget i selve eksekveringen.

Hvordan tror du man i fremtiden får mest muligt ud af valgkampen?
Som vælger: Hvis man er ekstremt kritisk og selv opsøger sin viden uden om Facebooks algoritmer. Som politiker: Hvis man forstår at mestre teknikkerne på tværs af medier og selv ved hvilket taktisk værktøj, man hiver ned af hylden på tværs af medier, hvornår. Som journalist: Hvis man finder et modtræk til politikerne og partierne, der skriver deres egen sandhed ud på sociale medier og siger ingen kommentarer bagefter.


Mere inspiration